top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Airfryer Chicken Fillet with Paprika Marinade & Cheese-Sundried Tomato Filling

20'

20'

medium

2

Cooking Time

Preparation Time

Degree of Difficulty

Portions

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Chicken Breast Fillet

Για τη μαρινάδα:
2 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS (500 γρ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
1 κ.γ. μέλι
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για τη γέμιση:
100 γρ. τυρί κρέμα
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Πιπέρι (κατά προτίμηση)
Δροσερή Σαλάτα Iceberg με Παρμεζάνα και Λεμόνι
1 κεφάλι μαρούλι iceberg, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση

Ingredients


For the Filling:
100g cream cheese
4 sundried tomatoes, finely chopped
2 tbsp grated Parmesan
1 tbsp chopped fresh basil
Zest of ½ lemon
Black pepper, to taste

Crispy Iceberg Salad with Parmesan & Lemon
Ingredients:
1 head of iceberg lettuce, thinly sliced
40g grated Parmesan
2 tbsp olive oil
Juice of ½ lemon
Salt & pepper, to taste

For the Marinade:
2 MIMIKOS chicken breast fillets (500g)
2 tbsp olive oil
1 tsp smoked paprika
½ tsp sweet paprika
1 tsp garlic powder
½ tsp onion powder
½ tsp oregano or thyme
½ tsp cumin (optional)
1 tsp honey
Juice of ½ lemon
Salt & freshly ground black pepper

Preparation

Prepare the Filling:
In a bowl, mix the cream cheese, sundried tomatoes, Parmesan, basil, lemon zest, and black pepper until well combined.

Stuff the Chicken:
Carefully slice the chicken fillets in half, creating a pocket without cutting all the way through.
Fill each fillet with the cheese mixture and secure with toothpicks.
Marinate the Chicken:
In a bowl, mix all the marinade ingredients and coat the stuffed fillets thoroughly.
Let the chicken marinate in the fridge for at least 30 minutes (ideally 2-3 hours).
Cook in the Air Fryer:
Preheat the Air Fryer to 180°C (350°F).
Place the stuffed fillets in the air fryer basket and cook for 15-18 minutes, flipping halfway through.
Check that the internal temperature reaches 75°C (165°F).
Rest & Serve:
Let the chicken rest for 5 minutes before slicing.
Prepare the Salad:
Wash and thinly slice the iceberg lettuce.
In a bowl, mix the olive oil, lemon juice, salt, and pepper.
Drizzle the dressing over the lettuce and toss well.
Sprinkle with grated Parmesan and serve immediately for a fresh, crisp texture.

A recipe by Gabriel Nikolaidis.

watch the recipe video

MORE RECIPES LIKE THIS

kotopoula MIMIKOS LOGO

Discover MIMIKOS products on social media.

Facebook MIMIKOS
Instagram  MIMIKOS

10ο χιλιόμετρο Χαλκίδας - Στενής, Νέα Αρτάκη Εύβοιας, 34600

Λεωφ. Γ. Γεννηματά, Μαγούλα Αττικής, 19018

info@hqf.gr

consumerline@mimikos.gr

YouTube MIMIKOS

© COPYRIGHT MIMIKOS 2025

bottom of page