top of page
Chicken Thigh Fillet with Potatoes, Spinach, and Peas
5'
35'
easy
4
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1⁄3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1⁄2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 λάιμ ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
|
Σάλτσα αβοκάντο:
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες σε καβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο σε καβάκια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
Ingredients
Avocado Dip:
½ large onion finely chopped
2 large, ripe tomatoes, diced
1 green pepper in squares
1 tbsp chopped coriander leaves
2 large, ripe avocados, diced
1 tbsp lemon juice
salt
3 or 4 MIMIKOS Chicken Thigh Fillet
1⁄3 cup olive oil
1 clove of garlic, grated
1⁄2 tbsp. chopped fresh thyme
2 bay leaves
1 lime zest
salt
pepper
Preparation
Sauté the chopped onion in a large pot with olive oil for 2 minutes. Add the chicken and sauté for another 5 minutes until it turns golden brown. Pour in the broth and add the potatoes, seasoning with salt and pepper. Cook for about half an hour. Add the peas and spinach. Let them boil together for 10 minutes, and at the end, add the herbs and almonds.
A recipe by Dimitris Skarmoutsos.
watch the recipe video
bottom of page