




Chicken Fajitas with Guacamole in the Airfryer



5'
10'
easy

4
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
Για το κοτόπουλο:
Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS 500γρ.
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
2 πρέζες αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
|
Για το γουακαμόλε:
1 αβοκάντο
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1/2 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά καρέ
1 τομάτα (ή 10 τομαντίνια) ψιλοκομμένα
1/2 λάιμ (το χυμό)
αλάτι
κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα:
6 τορτίγιες μικρές
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% σε μπολ
3 Λάιμ κομμένα σε τέταρτα σε μπολ
Κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
300 γρ. τσένταρ τριμμένο

Ingredients
For the Guacamole:
1 avocado
1/2 bunch fresh cilantro
1/2 clove garlic
1/2 white onion, finely diced
1 tomato (or 10 cherry tomatoes), finely chopped
Juice of 1/2 lime
Salt, to taste
Red pepper (optional)
For Serving:
6 small tortillas
200g thick Greek yogurt (10%) in a bowl
3 limes, quartered
Fresh cilantro, finely chopped
300g shredded cheddar cheese
For the Chicken:
500g MIMIKOS Chicken Breast Fillet
1 yellow bell pepper
1 red bell pepper
1 onion
2 tbsp olive oil
1 tsp garlic powder
1 tsp red chili flakes
1/2 tsp ground cumin
Salt, to taste
Pepper, to taste

Preparation
For the Chicken:
Slice the peppers and onion into very thin strips.
Similarly, cut the chicken into very thin slices.
Mix all the ingredients well.
Cook in the air fryer at 200°C (392°F) for 6 minutes or until fully cooked.
For the Guacamole:
Cut the avocado in half, remove the pit, and scoop out the flesh with a spoon.
Place the flesh in a bowl and mash it with a fork. Avoid using a blender to preserve its texture.
Add all the remaining ingredients and mix well.
For Serving:
Arrange all the ingredients on a large platter.
Fill each tortilla with your choice of ingredients and enjoy!


A recipe by Gabriel Nikolaidis.

watch the recipe video
