




Chicken Drumsticks with Potatoes in the Airfryer and Feta Cheese Mousse



15'
40'
easy

4
Cooking Time
Preparation Time
Degree of Difficulty
Portions
Για το κοτόπουλο με πατάτες:
2 πατάτες (600 γρ.) κομμένες σε κυβάκια
1 συσκευασία Μπουτάκια Κοτόπουλου MIMIKOS
1 λεμόνι (χυμός & ξύσμα για το τελείωμα)
50 γρ. μουστάρδα
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
½ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Για τη μους φέτας:
400 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. (υποθέτω έλειπε: π.χ. κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα;)
½ κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι & πιπέρι

Ingredients
For the chicken with potatoes:
2 potatoes (600g), diced
1 package of MIMIKOS Chicken Drumsticks
1 lemon (juice & zest for finishing)
50g mustard
30ml olive oil
1 tsp smoked paprika
½ tsp garlic powder
½ tsp onion powder
1 tsp oregano
Salt & pepper
For the feta cheese mousse:
400g feta cheese
100g Greek yogurt
100g (e.g. cream cheese or heavy cream – adjust to taste)
½ tsp paprika
½ tsp oregano
1 tsp honey
Salt & pepper

Preparation
Chicken & potatoes:
Line the airfryer basket with parchment paper.
Add all the chicken and potato ingredients and mix well.
Cook at 180°C (350°F) for 40–50 minutes, stirring halfway through.
💡 Pro tip: Let the chicken marinate in the fridge for at least 1 hour before cooking for enhanced flavor.
Feta Cheese mousse:
Add all the mousse ingredients to a blender.
Blend until smooth and creamy.
Serve chilled alongside the chicken and potatoes.


A recipe by Gabriel Nikolaidis.

watch the recipe video
