στην επεξεργασία

στην επεξεργασία

Ένα καλό κοτόπουλο θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί με διαδικασίες που να μηδενίζουν τον κίνδυνο αλλοιώσης του.

Τα σφαγμένα και καθαρισμένα κοτόπουλα, με το κρέας στη θερμοκρασία των 2οC ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλοίωσής του, εισέρχονται στο χώρο  τεμαχισμού και τυποποίησης. Κάθε ένα κοτόπουλο μπαίνοντας στο χώρο αυτό φέρει το χαρακτηριστικό της ταυτοποίησής του, δηλαδή, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής γνωρίζει για κάθε ένα από τα 9.000 κοτόπουλα που περνούν ανά ώρα από το τμήμα αυτό, την προέλευσή του. 

Η επεξεργασία γίνεται σε χώρο με συνθήκες ψυγείου, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η θερμοκρασία του κρέατος και να υπάρξουν αλλοιώσεις. Στο πρώτο στάδιο αυτής της διαδικασίας γίνεται, εκ νέου, καθολικός ποιοτικός έλεγχος και ζύγιση των κοτόπουλων και τα στοιχεία αυτά καταγράφονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο λογισμικό πρόγραμμα, ο κεντρικός υπολογιστής της μονάδας αποφασίζει για τη χρήση κάθε ενός κοτόπουλου, οδηγώντας το είτε στην παραγωγή ολόκληρων κοτόπουλων, είτε στην παραγωγή τεμαχισμένων μερών ή ακόμα και στην παραγωγή κρέατος που θα χρησιμοποιηθεί στις κοτολιχουδιές MIMIKOS και τα αλλαντικά MIMIKOS.

Η γραμμή τεμαχισμού είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η χρήση πολύπλοκων και εξελιγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων εκμηδενίζει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

Η γραμμή τυποποίησης είναι η πρώτη του είδους της παγκοσμίως, και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας των τεχνικών της εταιρίας με εξειδικευμένους οίκους του εξωτερικού. Η γραμμή αυτή έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τα κοτόπουλα ένα – ένα και να τα οδηγεί μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα ζύγισης στο τμήμα συσκευασίας, διαχωρίζοντάς τα σε κατηγορίες βάρους. Έτσι, είναι δυνατή η παραγωγή συσκευασιών κοτόπουλου και προϊόντων του με δεδομένο σταθερό βάρος.

Η παραγωγή συσκευασιών με σταθερό βάρος έχει το πλεονέκτημα ότι ο καταναλωτής (αλλά και ο διακινητής) δεν χρειάζεται να προβληματισθούν για την ακρίβεια της ζύγισης. Επίσης, ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να αναζητήσει στο κατάστημα το μικρό ή το μεγάλο κοτόπουλο, τα ελαφριά ή τα βαριά μπούτια. 

Οι συσκευασίες του κάθε προϊόντος MIMIKOS έχουν πάντα συγκεκριμένο και ελεγμένο βάρος, το οποίο εγγυάται η  ίδια η εταιρεία.

Μετά τη συσκευασία σε υπεραυτόματες μηχανές, τα προϊόντα ΜΙΜIΚΟS υφίστανται τον τελικό ποιοτικό έλεγχο και οδηγούνται στο ψυγείο ετοίμων, προκειμένου να φορτωθούν στα αυτοκίνητα για διανομή.
Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σ'ενα φίλο