στο εκκολαπτήριο

στο εκκολαπτήριο

Η φροντίδα για ένα υγιεινό, ασφαλές και θρεπτικό κοτόπουλο, με λίγα λόγια, για ένα καλό κοτόπουλο ξεκινά από την αρχή. Και η αρχή για ένα κοτόπουλο είναι ένα αβγό. Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν, βήμα προς βήμα, όλη τη διαδικασία που σχεδιάστηκε για τα κοτόπουλα MIMIKOS για να μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα καλό κοτόπουλο...

Τα αβγά παραλαμβάνονται στο ιδιόκτητο εκκολαπτήριο μας, στο όρο Δίρφυς της Εύβοιας. Κατά την παραλαβή τους, ελέγχονται από κτηνιάτρους της εταιρίας και από το μικροβιολογικό εργαστήριο της, ενώ αντιδείγματα στέλνονται και στο αρμόδιο Κρατικό Εργαστήριο.

Η εκκόλαψη διαρκεί 21 ημέρες, στις ιδανικές βιολογικές συνθήκες οι οποίες ελέγχονται  και καταγράφονται συνεχώς από σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Με την ολοκλήρωση της εκκόλαψης γίνεται εκ νέου εργαστηριακός και ποιοτικός έλεγχος των νεοσσών, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρονται με ειδικά διαμορφωμένα κλιματιζόμενα αυτοκίνητα στις φάρμες εκτροφής.

Μεταξύ των εκκολάψεων γίνονται έλεγχοι και απολυμάνσεις στους εκκολαπτικούς θαλάμους για να διασφαλίσουν την απουσία παθογόνων μικροοργανισμών.

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σ'ενα φίλο