Τεχνικές Κοπής Νωπού

Τεχνικές Κοπής Νωπού

Τεμαχίζοντας το κοτόπουλο σε 4 κομμάτια

Τοποθετήστε το ολόκληρο κοτόπουλο MIMIKOS στον πάγκο εργασίας με το στήθος προς τα επάνω. Κόψτε το δέρμα στο σημείο ανάμεσα στο μπούτι και στο σώμα. Συνεχίστε κόβοντας το μυ μέχρι να φτάσετε στο κόκαλο.





Λυγίστε το μπούτι προς τα πίσω όσο παίρνει. Το μπούτι θα ελευθερωθεί από την άρθρωση με τη σπονδυλική στήλη..






Ολοκληρώστε την κοπή από τη σπονδυλική στήλη και επαναλάβετε τη διαδικασία και με το δεύτερο μπούτι. Κάθε μπούτι μπορεί να κοπεί περαιτέρω διαχωρίζοντας το πάνω μέρος του μηρού από το μπουτάκι.





Τραβήξτε πίσω το φτερό όσο παίρνει και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι για πουλερικά, κόψτε τη φτερούγα στη δεύτερη άρθρωση από την άκρη του φτερού.




Αν θέλετε να ξεκοκαλίσετε το στήθος, σπάστε τη σπονδυλική στήλη γύρω στη μέση της και τραβήξτε την προς τα έξω.






Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι, αφαιρέστε το κάτω μέρος του θώρακα που έχει απελευθερωθεί από το κρέας.






Αν θέλετε να μαγειρέψετε το στήθος με το κόκαλο, τότε κόψτε κατα μήκος θώρακα από το λαιμό προς την ουρά. Καθαρίστε τα ανεπιθύμητα κομμάτια του θώρακα.





Το κοτόπουλο σας είναι τώρα κομμένο σε 4 τεμάχια.










Τεμαχίζοντας το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια

Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι, κόψτε κάθε στήθος κατά μήκος των πλευρών στα δύο τρίτα της απόστασης σε οξεία γωνία.






Χωρίστε κάθε μπούτι στα δύο. Εντοπίστε την άρθρωση πάνω από το μπουτάκι που το συνδέει με το πάνω τμήμα του μηρού και κόψτε το στο σημείο της ένωσης.





Το κοτόπουλο σας είναι τώρα κομμένο σε 8 τεμάχια.








Αν σας φάνηκε πολύπλοκο να θυμάστε πως τα κοτόπουλα MIMIKOS διαθέτουν μια πλήρη γκάμα τεμαχισμένων μερών για να διαλέξετε το αγαπημένο σας κομμάτι.

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σ'ενα φίλο