Φιλετάρισμα

Φιλετάρισμα

Αποκόλληση του φιλέτου από το κόκαλο του στήθους

Χρησιμοποιείστε το κομμάτι του στήθους από ένα κοτόπουλο που το τεμαχίσατε σε 8 τεμάχια.  Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι για τα πουλερικά αποσπάστε τα πλευρά και το κεντρικό κόκαλο του θώρακα. Ξεκινήστε από το πιο φαρδύ μέρος (σύνδεση με φτερούγα) και προχωρήστε σταδιακά προς το πιο στενό.





Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αποκολλήστε το κρέας από το το κόκαλο του στέρνου ακολουθώντας την καμπύλη του οστού,  ξεχωρίζοντας έτσι προσεκτικά το φιλέτο.






Εντοπίστε το μικρό κοντά φιλέτο στην εσωτερική πλευρά του στέρνου και κόψτε τη συνδετική μεμβράνη για να το ξεχωρίσετε.








Αν σας φάνηκε πολύπλοκο μπορείτε να βρείτε έτοιμο φιλέτο από στήθος MIMIKOS.













Αποκόλληση του φιλέτου από το κόκαλο του μηρού


Χρησιμοποιείστε το κομμάτι του μηρού από ένα κοτόπουλο που το τεμαχίσατε σε 8 τεμάχια. Τοποθετήστε το μηρό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι για να εντοπίσετε τη μια άκρη του κόκαλου. Κόψτε το κρέας κατά μήκος του κόκαλου.






Σπρώξτε το μαχαίρι κάτω από το κόκαλο και σπρώχνοντας το προς τα πάνω, αφαιρέστε το κόκαλο.








Αν σας φάνηκε πολύπλοκο μπορείτε να βρείτε έτοιμο φιλέτο από μπούτι MIMIKOS.

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σ'ενα φίλο